ПОБЕДИТЕЛИ В ХАРТИЕНА ВОЙНАТА ОБЩИНА ПЪРВОМАЙ

13 ное. ПОБЕДИТЕЛИ В ХАРТИЕНА ВОЙНАТА ОБЩИНА ПЪРВОМАЙ

На 05.11.2018 г., на специална церемония в Пленарна зала на Община Първомай бяха наградени победителите в „Хартиената война“, съвместна инициатива на Екоколект АД, Папир БГ ООД и Община Първомай, която се проведе в периода 22 – 26 октомври. В церемонията взеха участие Росица Илкова – управител на Папир БГ ООД, Виктория Гецова – регионален мениджър на Екоколект АД и заместник кметoвете Ружди Салим и Николай Митков.

16058421791624278

В кампанията се включиха седем училища от общината, като участниците успяха да съберат общо 5 100 кг. отпадъци от хартиени опаковки.

Инициативата имаше състезателен характер, а целта беше да се събере най-голямо количество хартиени отпадъци.

Основната идея на кампанията „Хартиена война“ бе да насочи вниманието на населението към възможността да допринесе за една по-чиста природа, събирайки отпадъците си разделно, а участниците да се замислят за влиянието на човека върху околната среда. Организаторите се надяват така да бъде даден пример и да се поставеи основата на навици по разделно събиране.

Победители в кампанията са ПГСС “Васил Левски“ – гр. Първомай, със събрани общо 2 700 кг. отпадъчна хартия.  Войната  там е минала под мотото “la guerre comme a la guerre”(„на война като на война“).  За да провокира интереса на учениците, ръководството на Професионалната гимназия е обявило вътрешно състезание,  спечелено от XIIБ клас .

На второ място са учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина, предали 1 000 кг. хартия, следвани от ОУ „Георги Караславов” с 600 кг.

Всички училища – участници получиха грамоти.

Класираните на първите три места училища получиха ваучери от  магазини Декатлон.